Geert Hoste zingt!

Of het een jongensdroom was, omringd door met veren getooide dames een showtrap af te dalen? ‘Eerder een meisjesdroom. Heb je die dansers wel goed bekeken?’ Zo kennen we hem, Geert Hoste, rad van tong, door niets uit z’n lood te slaan. Geen wonder dat de Nederlandse producers van de musical Chicago voor de voorstellingen in Vlaanderen meteen aan hem dachten voor de rol van de gehaaide advocaat Billy Flynn. Het werkt: Geert Hoste die zingt en danst, dat brengt gegarandeerd volk op de been. En het moet gezegd: hij doet dat niet slecht, onze meest succesvolle conferencier. Hoste blijft vooral Hoste, verwacht dus niet dat hij à la Richard Gere in die rol aan het tapdansen slaat, maar hij beweegt zich met een zeker aplomb over de planken en zingen doet hij niet eens slechter dan Pierce Brosnan in de filmversie van Mama Mia. Vooral het buiksprekersnummertje met Laurie Reijs als Roxie Hart gaat hem goed af, daar zal zijn mime-achtergrond wel voor iets tussenzitten.

Ook de diehard fans van het musicalgenre komen bij deze productie zeker aan hun trekken. Het verhaal van de twee concurrerende showgirls die letterlijk over lijken gaan krijgt een sexy gestileerde vormgeving in een minimalistisch decor, dat de aandacht des te meer op de sensuele choreografie vestigt. En of ik de adembenemende dansers goed bekeken heb! Overigens is de cast over de hele lijn sterk, met voornoemde Laurie Reijs en Joke De Kruijf (Velma) als uitschieters.

Geen grootse première met hordes BV’s deze keer, het was immers niet Musichall Vlaanderen, maar de Nederlandse productiemaatschappij die uitnodigde en er wordt overal op de kleintjes gelet dezer dagen, zeker als een voorstelling maar acht keer loopt. Toch één bekend gezicht in de zaal, Peter Van den Begin, nog iemand die zo’n Billy Flynn rol wellicht niet zou versmaden.

Linda Asselbergs

Chicago loopt nog in Capitole Gent, op 5 maart (20 u), 6 maart (15 en 20 uur) en 7 maart (15 u). Alle info: www.musichall.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content