Geef Om Haar haalt voor de vierde keer de schaar boven

Onder luid applaus werd gisteren het startschot gegeven voor de vierde editie van de Geef om Haar campagne, een initiatief van Pantene en Think Pink. Maar liefst 25 moedige dames lieten hun lange haren kortwieken als teken van steun voor vrouwen met borstkanker.

Vele deelneemsters – werknemers van Procter & Gamble en hun familieleden – hadden een emotioneel verhaal te vertellen. “Je haar verliezen staat voor veel vrouwen gelijk aan je zelfbeeld verliezen. Deze actie geeft dan ook blijk van een groot hart en een ongelooflijke solidariteit. We willen vrouwen met borstkanker op deze manier helpen om die moeilijke periode in hun leven te doorstaan”, aldus Inge De Backer, woordvoerder van P&G Belgium.

Ook Tatiana Silva, de nieuwe ambassadrice van de Geef of Haar campagne, engageerde zich vol enthousiasme voor de campagne en liet maar liefst 30 cm van haar weelderige lokken knippen, het resultaat van 11 jaar sparen. Voor de ex-Miss België was het knipmoment een erg emotioneel moment. “Op 15-jarige leeftijd heb ik mijn mama verloren aan borstkanker. De campagne van Pantene raakt me dus persoonlijk en ik wil me er dan ook 100% voor inzetten.”

De Geef om Haar campagne wil zo veel mogelijk vrouwen aanzetten om hun paardenstaarten weg te schenken en zo vrouwen met borstkanker een hart onder de riem te steken. “Elk jaar krijgen bijna 10 000 vrouwen in ons land te horen dat ze borstkanker hebben. Velen van hen verliezen tijdens de behandeling hun haar en hebben een pruik nodig”, aldus Heide Vansevenant, voorzitter van vzw Think Pink. Een moedige dame die gisteren haar lokken liet kortwieken getuigt daarbij: “Het is voor mij slechts een klein gebaar, maar voor mensen die het financieel moeilijk hebben en zich geen pruik kunnen veroorloven maakt het een wereld van verschil. Mijn beste vriendin die onlangs borstkanker overwonnen heeft, kan hiervan getuigen. Ik doneer dan ook maar al te graag mijn haar aan de actie.”

In totaal brachten de vier edities van Geef om Haar al 14 312 paardenstaarten op. Vrouwen die ook hun lokken nog willen wegschenken aan het goede doel kunnen nog tot 15 december terecht bij een van de deelnemende kappers voor een gratis knipbeurt! (LJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content