Ga eens op blind date met een kunstwerk en word verliefd

De collectie van Kunst in Huis telt zo’n 5.000 kunstwerken van ruim 400 kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel. De uitspraak ‘er zijn heel wat vissen in de zee’ geldt dus ook voor de blind dates met kunstwerken op 3 oktober.

Directeur Cathy Cardon: ‘Het idee is simpel. Kunst kiezen is vergelijkbaar met daten in het echte leven. Je kan vooraf een lijstje verzinnen met dingen die je belangrijk vindt, maar het is toch ook een kwestie van chemie: val je op iemand of niet? En dat blijkt niet altijd te kloppen met je lijstje. Net zoals in een goede relatie is het ook bij een kunstwerk soms nodig om de tijd nemen om het te ontdekken, vooraleer het je hart kan veroveren. Met de kunsttest hopen we meer mensen zin te geven om kunst in huis te halen en er verliefd op te worden.’

Vanaf tien euro per maand kunnen klanten een kunstwerk lenen, inclusief omniumverzekering. Een kunstwerk kan maximaal een jaar uitgeleend worden, maar voor wie de vonk echt permanent is overgeslagen, is er goed nieuws: de kunstwerken kunnen ook aangekocht worden en een levenslange partner worden.

Als hulpmiddel ontwikkelde Kunst in Huis een heuse kunsttest die je vandaag al online kunt vinden en invullen. Wij vulden de test in en kwamen tot de conclusie dat we ‘geïnteresseerde zoekers’ zijn. Het ideale profiel om zich te storten in enkele blind dates dus.

Klik hier voor de locaties en openingsuren. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content