Fotograaf Jef Boes stelt tentoon in Mechelse Hotel Elisabeth

© Jef Boes

Ter gelegenheid van de Open Hoteldag zwaaien veertien hotels in Mechelen hun deuren open voor het publiek. Onder de noemer ‘kunst in het hotel’ stellen enkele kunstenaars tentoon. Ook fotograaf Jef Boes is van de partij.

Op twee oktober kan je niet alleen de kamers ontdekken van de deelnemende hotels, maar onder de noemer ‘kunst in het hotel’ exposeren ook heel wat kunstenaars in de hotels. De Belgische fotograaf Jef Boes neemt deel en stelt tentoon in hotel Elisabeth. Samen met curator Ingrid Deuss stelde hij een selectie samen van zo’n twaalf werken die in het hotel te zien zullen zijn.

De unieke locatie — het Elisabeth hotel is een voormalig ziekenhuis uit het interbellum — geeft een extra dimensie aan Jef Boes’ werk. Dat werk, voor onder meer De Morgen en Knack Focus, kijkt altijd achter schermen. In een kenmerkende reportagestijl onderzoekt Boes de symbolen van de macht. Maar soms ook die van de onmacht. Voor ironie of cynisme is geen plaats, voor ontwapening en empathie des te meer.

Expo

Opening: 2 oktober 2016, 13.00-17.00

Nadien open van maandag tem vrijdag: 14.00-20.00 / Zaterdag & zondag: 14.00-21.00

Hotel Elisabeth

Goswin de Stassartstraat 26, 2800 Mechelen

Website Jef Boes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content