Flitsend de stad in met Eddy Merckx

Eddy Merckx lanceert niet alleen een urban bike, maar ook een bijhorende sneakercollectie.

Eddy Merckx, the brand en dus niet de Kannibaal himself, heeft een urban bike en een bijhorende sneakercollectie ontworpen. Beide zijn in een retrokleedje gegoten. Zowel de fietsen als de sneakers zijn vanaf begin 2012 verkrijgbaar in de winkel.

Eddy Merckx vervaardigt al langer racefietsen, maar met zijn urban Eddy Merckx-bike richt hij zich vanaf nu ook op de stadsmens. Het Molteni-oranje stalen ros is geïnspireerd op de Mexico-fiets, waarmee Merckx het werelduurrecord behaalde in 1972.

“Voor mij is er maar één fiets, en dat is een Eddy Merckx”, aldus Ruben Block, de zanger van Triggerfinger. “Bovendien bolt deze fiets niet alleen geweldig, hij is ook een streling voor het oog. Ik zou hem gerust thuis aan de muur willen hangen.”

Sneakercollectie Om je fietslook helemaal af te maken gaf USG Brands de Eddy Merckx-sneakercollectie vorm. Net als de fietsen beschikken de gympen over een retrolook: kleuren en vormen verwijzen op een subtiele manier naar Merckx’ wedstrijdoutfits van weleer. Zo zijn er bijvoorbeeld rode bollen op de zolen als knipoog naar de gelijknamige trui.

De lente- en zomercollectie 2012 bestaat uit drie verschillende modellen, die verkrijgbaar zullen zijn in uiteenlopende kleuren. (MB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content