Flanders DC lanceert de campagne ‘Een idee per dag’

Via een webtool kunnen deelnemers dagelijks hun creatieve ei delen met het wereldwijde web

Binnen het kader van de Week van de Creativiteit lanceert FlandersDC ‘Een idee per dag’. Via de handige applicatie van de campagne kunnen deelnemers iedere dag hun creatieve ingevingen loslaten op het wereldwijde web.

Als Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit besloot Flanders DC om samen met Loop de schouders te zetten onder een project dat de creativiteit in ons land moet bevorderen. Ze lanceerden ‘Een idee per dag’, waarbij ze mensen proberen stimuleren om iedere dag even tijd te maken voor creativiteit.

Tijs Vrolix van Loop haalde de mosterd bij de productiviteitstechniek van Jerry Seinfeld. “Seinfeld hateerde het systeem van een maandkalender. Hij legde zichzelf op om iedere dag iets te schrijven voor zijn comedyshow”, aldus Tijs. “Om zichzelf te motiveren kruiste hij met een dikke stift de dag aan waarop hij geschreven had. Op de duur had hij een hele serie kruisjes en dat motiveerde hem om die ketting niet te doorbreken.”

Met de website eenideeperdag.be en bijhorende applicatie willen Flanders DC en Loop hetzelfde realiseren. Gebruikers engageren zich om tot 15 mei dagelijks 1 creatief idee te posten in de vorm van een tekst of een foto. “De tool wil stimuleren om iets zo lang mogelijk vol te houden. Als je een idee post moet dat niet per sé iedere keer een geniaal idee zijn. Hoe meer je probeert, hoe meer kans op een goed resultaat.”

Wie geïnteresseerd is kan de tool ook integreren in zijn twitter- of facebookaccount. Zo kunnen vrienden en familie je ideeën volgen en je extra motiveren. Bovendien vallen de meest fervente creatievelingen in de prijzen. Een professionele jury zal zich namelijk over alle uitdagingen buigen en deze beoordelen. De vijf strafste volhouders met goede ideeën krijgen een boekenpakket met de recentste literatuur over creativiteit.

Tot 15 mei kan iedereen zijn creatieve ei kwijt op eenideeperdag.be
De volledige planning van de Week van de Creativiteit kan u terugvinden op de website van Flanders DC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content