Fit worden én blijven, hoe doe je dat? Nieuwe reeks!

Iedereen wil beter en gezonder in het vel zitten, maar hoe pak je dat aan? En vooral: hoe houd je dat vol? Styliste Ilja De Weerdt gaat de uitdaging aan met een persoonlijke begeleiding bij M4teria en houdt voor Knack Weekend een dagboek bij.

Samen met haar personal coach Domien Van Rompaey is Ilja De Weerdt, styliste en mama van Amory en Léon, acht weken lang het proefkonijn van een extreme persoonlijke coaching, ‘Better Body, Better Life‘. Het doel? Fit worden én blijven.

Ilja De Weerdt
Ilja De Weerdt “Sporten moet voor mij een way of life worden.”© IDW

“Sporten moet voor mij een way of life worden, zowel mentaal als fysiek”, zegt Ilja. “Natuurlijk wil ik me op het strand goed in mijn bikini voelen, maar deze keer wil ik verder gaan dan enkel mijn volgende vakantie. Bewegen maakt mij vrolijker en geeft me energie. Bovendien maak je met een goed lijf en spieren vandaag veel meer indruk dan met maatje 36 zonder meer. Dat merk ik ook professioneel. Iedereen wil een afgetraind lichaam, ook ik. Maar het vraagt wel veel hard werk en doorzittingsvermogen.”

Ilja begon 3 jaar geleden al te trainen bij M4teria, op het ritme van de sportcultuur die kwam overgewaaid uit New York en Londen. “Wanneer ik mijn doel bereikt had, haakte ik echter af. Nog geen maand later, na een reis en twee modeweken, was ik het resultaat van mijn jaar harde werk alweer kwijt. Erg hé? Deze keer wil ik wel volhouden en gezond door het leven blijven gaan.”

Fit worden én blijven, hoe doe je dat? Nieuwe reeks!
© DVR

Personal coach Domien Van Rompaey zal er met de zweep opzitten. De twintiger werkt al bijna 9 jaar in de fitnesswereld en richt zich met zijn bedrijf Moveo Nova op beweging. “Net zoals andere sporten, is fitness een onderdeel van je nood aan beweging. Twee tot drie uur te trainen in de gym is al heel goed, maar als je daarbuiten weinig beweegt zal je weinig veranderen. Het is belangrijk dat je ontdekt waarvoor je lichaam dient en weer in alle richtingen leert bewegen. Samen met de juiste voeding, is dat de sleutel tot een fit lichaam.”

De persoonlijke begeleiding duurt acht weken, de afgelopen drie weken stond er voor Ilja een kennismakingsronde op het menu. “Deze voorbereiding bestond uit oefeningen waarbij haar eigen lichaam centraal stond. Denk aan squats, push-ups, hangen aan de bar en mobiliteitsoefeningen, evenals loopsessies van maximum een half uurtje, twee tot drie keer per week. Zo is Ilja klaar voor de krachttraining in de eerste fase van het programma.”

Fit worden én blijven, hoe doe je dat? Nieuwe reeks!
© IDW

“De voorbereiding was behoorlijk heavy, maar ik zie het zitten”, lacht Ilja. “Natuurlijk is mijn grootste angst dat ik zwaar zal afzien, overal pijn zal hebben en op mijn doos zal gaan. Maar ik zal proberen om dat gevoel om te zetten in plezier. Trainen doe je altijd uit je comfortzone en ik ben klaar voor de verandering. Gewoon doen!”

Sofie De Niet

Volg de reeks ‘Ilja gets fit’!

Het dagboek van Ilja verschijnt 8 weken lang elke maandag op www.weekend.be. Sofie De Niet van www.naturalhighmag.be volgt elke zweetdruppel en spierspanning van Ilja en geeft samen met M4teria tips en tricks die je zelf kunt toepassen.

Bovendien dagen we je wekelijks uit voor een challenge. Volg ons op Instagram en post je eigen ervaringen met de hashtag #betterbodybetterlife15.

Fit worden én blijven, hoe doe je dat? Nieuwe reeks!
© IDW

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content