Filmproducer met geamputeerde voet berispt op Cannes voor dragen van plat schoeisel

Schoenen tijdens het Filmfestival van Cannes © REUTERS

Valeria Richter werd tot vier keer toe tegengehouden tijdens de première van Gus Van Sant’s ‘Sea of Trees’ omdat ze geen hoge hakken droeg. ‘Ik kan mijn evenwicht niet bewaren in pumps omdat mijn linkervoet geamputeerd werd.’

Olie op het vuur voor #Flatgate. Valeria Richter vertelt aan BBC dat ze bijna niet binnen mocht tijdens een film screening omwille van haar schoenen. Vier keer hielden ze haar tegen en wezen ze naar haar voeten: ‘Nee, nee, zo kom je er niet in,’ klonk het.

‘Ze wezen naar mijn schoenen en vervolgens maakten ze duidelijk dat ik niet verder mocht wandelen. Het was duidelijk dat mijn schoenen het probleem waren,’ legt de filmproducer uit. ‘Als ik mijn voet naar hen had gezwaaid, was de situatie erg ongemakkelijk voor hen geworden aangezien ik visueel bewijs heb voor mijn evenwichtsproblemen.’

Uiteindelijk mocht Richter toch binnen. ‘Heel wat collega’s die geen hakken droegen, werden wel geweigerd.’

‘Geen verbod’

Na de heisa rond #Flatgate liet de organisatie weten dat er geen verbod op platte schoenen van kracht is tijdens het festival. Wel vraagt de organisatie om formeel gekleed te gaan tijdens de fotomomenten en de vertoningen. Een woordvoerder liet weten dat de zaalwachters eraan herinnerd werden dat ze vrouwen die geen hakken dragen wel moeten toelaten in de filmzalen.

Toch zijn er talloze festivalgangers die bevestigen dat ze niet binnen mochten of vrouwen zagen die werden geweigerd omdat ze platte schoenen droegen.

Lees hier meer over de hetze.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content