Fendi restaureert fonteinen in Rome

© Reuters

De eerste fontein die een opknapbeurt verdient, is de iconische Trevifontein.

Italiaans modemerk Fendi gaat zijn mythische thuisstad Rome een handje helpen door diens afbrokkelende fonteinen in ere te herstellen. De eerste fontein die een opknapbeurt verdient, is de iconische Trevifontein. Zo meldt WWD.

Fendi is begonnen aan een vierjarig project, Fendi for Fountains, om de fonteinen van Rome te restaureren. Ook Karl Lagerfeld draagt zijn steentje bij. De ontwerper heeft een fotoboek samengesteld waarin geprezen en verborgen fonteinen van de stad Rome te bewonderen zijn. Het boek zal in de tweede helft van het jaar in de winkels liggen.

Er wordt zelfs gespeculeerd dat de climax van het project wel eens een modeshow – met op de achtergrond de Trevifontein – zou kunnen zijn in 2015. Fendi viert in dat jaar namelijk hun 90ste verjaardag.

Karl Lagerfeld, Silvia Fendi, Pietro Beccari en de burgemeester van Rome, Gianni Alemanno hebben op een persconferentie het project onthuld.

Dit project is ook een ideale gelegenheid om de band tussen het modemerk en de stad op de kaart te zetten. Beccari, CEO van Fendi, legt aan WWD uit dat ze trots zijn op hun stad en op deze manier iets terug willen doen voor de bruisende en inspirerende stad die hun huisvest. ‘Consumenten willen niet enkel een product kopen, ze willen ook het verhaal achter het product kennen, de legende achter het merk’, vertelt Beccari. De kleuren, geschiedenis en levensstijl van Rome zijn allemaal van belang voor Fendi’s creatieve erfenis. De Italiaanse sfeer en de prachtige verhalen van Rome zijn allemaal deel van de idee achter het merk.

Naast de Trevifontein zullen er nog vier andere fonteinen worden gerestaureerd. Welke fonteinen deze eer te beurt zullen vallen is nog niet bekend.

Het kostenplaatje van dit project wordt geschat op enkele miljoenen euros. Volgens de website van de stad Rome zouden de werken aan de façade van de Trevifontein alleen al 2,5 miljoen euro kosten. De laatste belangrijke werken aan de iconische fontein dateren van 1989. De fontein is een barok bouwwerk en zeer geliefd bij toeristen die er muntjes in werpen om zo geluk in de liefde of een terugkeer aan de stad af te dwingen. Verschillende filmmakers kozen ervoor om de Trevifontein te laten schitteren in hun films over de eeuwige stad. Zo is het beeld van Fellini’s La Dolce Vita waarin Anita Ekberg en Marcello Mastroianni in de Trevifontein verkoeling zoeken in ieders geheugen gegrift.

De werken aan de Trevifontein zouden in verschillende etappes gebeuren zodat de bezoekers de traditie van het werpen van muntjes kunnen blijven verderzetten tijdens de restauratie. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content