Feest in Ballroom Belgenland

Terwijl het Red Star Line Museum nog in de steigers staat, is het nu al party time in het historische gebouw op het Eilandje.

Wie zei er ook weer dat alles met alles te maken heeft? Schilder Eugeen van Mieghem, protagonist van de musical Marguerite S. woonde vlak bij de gebouwen van de Red Star Line compagnie die in 1873 ontstond en waarvan de legendarische pakketboten vele generaties landverhuizers naar de Nieuwe Wereld vervoerden. En terwijl het Red Star Line Museum nog in de steigers staat, is het nu al party time in het historische gebouw in de Montevideostraat op het Eilandje, voor de gelegenheid omgetoverd tot Ballroom, geïnspireerd op de feestzaal in de Belgenland II, het vlaggenschip van de rederij.

Een eclectisch decor in elk geval, met parafernalia uit wel heel uiteenlopende decennia, maar geen mens die zich daaraan stoorde. En de projectie van oude foto’s en filmpjes van passagiers en de overwegend stoer besnorde bemanning zorgde in elk geval voor de nodige nostalgie. Het optreden van de Amsterdam Klezmer Band refereerde dan weer aan het feit dat destijds veel joodse vluchtelingen uit Oost-Europa via Antwerpen naar Amerika trokken.

Aanstekelijke ritmes, die zelfs de meest sedentaire onder het publiek aan het huppelen kregen. Dit is typisch zo’n evenement dat partypeople van alle leeftijden en strekkingen op de been brengt. Dat sommigen zich voor de gelegenheid in charlestonstijl uitgedost hadden, zorgde voor extra ambiance.

Linda Asselbergs

Red Star Festival, met stand-upcomedy, jazz, muziektheater, thé dansants, films, restaurant, wandelingen en tentoonstellingen, nog tot 13 mei 2012. Info

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content