Fashion Weekend Party Strantwerpen

Op maandagavond verzamelde de fine fleur van het Antwerpse modewezen zich in het trendy kader van Strantwerpen. Linda Asselbergs was erbij.

Twee hoofden gebogen over een rood stratenplan. ‘De Lombardenvest, dat moet hier vlakbij zijn.’ Je kon er het voorbije weekend niet naast kijken: moedige fashionista’s die windstoten en stortvlagen trotseerden om het parcours van het Antwerp Fashion Weekend te verkennen. En of het de moeite loonde: qua aanbod aan stijlvolle modezaken, handig geconcentreerd op een beloopbaar circuit, kent Antwerpen in Europa zijn weerga niet. Vandaar het initiatief van de vzw Antwerp Fashion Agents, waarvan de leden meer dan 350 kleding- en schoenenmerken vertegenwoordigen, om middels de extra aantrekkelijke etalages van de 58 deelnemende modewinkels de Fashion Walk nog meer allure te geven en Antwerpen prominenter op de modekaart te zetten. Dat merken als Crea Concept en Les Petites bij deze gelegenheid nieuwe winkels openden, was mooi meegenomen. Les hommes opent binnenkort een eerste boetiek in Hopland.

Op maandagavond verzamelde de fine fleur van het Antwerpse modewezen zich in het trendy kader van Strantwerpen. Niet minder dan 800 mensen uit het vak hadden zich ingeschreven voor party en walking diner, woordvoerder en medeoprichter Philippe Verschueren van AFA toonde zich een tevreden man.

Zelfs donkere wolken en nattigheid konden de pret niet derven en aangezien velen op het laatste nippertje de blote jurken voor iets warmers geruild hadden, kregen we meteen een preview van de najaars- en wintermode voorgeschoteld. Nog steeds veel dierenprints en laagjesmode en hier en daar al een rustieke, quasi zelfgebreide trui, al dan niet met bontrandje. De leggings raken we maar niet kwijt en we blijven op hoge poten wankelen (stiletto’s!), maar ook (lies)laarzen en veterbottines vinden gretig afneemsters. New Look-cirkelrokken zoals gezien in Mad men vinden alsnog weinig aftrek en ook de nieuwe ‘seutenlook’ is niet echt populair, hoewel bij mannen het hoornen brillenmontuur duidelijk opgang maakt.

Culinair zet de trend van de hapjes-in-glaasjes stevig door (een beetje lastig te combineren met een glas wijn in de hand), maar gelukkig is er altijd nog de zekerheid van het pak friet met mayonnaise dat alle modetrends weerstaat! Linda Asselbergs

Linda Asselbergs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content