Fashion Farm in Designcenter ‘De Winkelhaak’

Er waren dan ook mooie dingen te zien: de glamoureuze hand made jaren ’50 ontwerpen van Harald Ligtvoet (mmm, die zwart met goud geruite rok) en de stilaan bekende badpakken van Lenny Leleu, die er tegelijk futuristisch en tijdloos elegant uitzien. Het weelderige breigoed van Daniel Andresen deed wat winters aan, net als de architecturale blauwe mantel van Annette Kölling die mijn hart sneller deed kloppen. Dan beantwoordden de exotische glittertops en avondjurken van Cindy Farrington en de goed gesneden ontwerpen van Ti+Hann meer aan de seizoenvraag. Veel belangstelling was er voor de frisse en zeer draagbare retro zomerjurken van Caroline Mampaey’s merk Cest quoi la vie? en voor de witte juwelen van Soki.

In de slipstream van Fashion farm kreeg ook de Babyboom stockverkoop van kinderkleding in Atelier Solarshop in de Dambruggestraat de nodige aandacht. Terecht, want collecties als Max & Lola, Rita Co Rita, Dankoe en vrienden, Le fabuleux Marcel de Bruxelle en Fadime Tezerdi zouden zelfs het hart van de grootste kinderhater doen smelten.

De ontwerpen van Romy Smits kwamen dan weer bijzonder tot hun recht in de showroom van het schoenenmerk Camper op een tweede verdieping in de Offerandestraat. Ooit werden in deze ruimte de goede klanten van het couturehuis op het gelijkvloers ontvangen en het jaren ’50 karakter bleef onaangeroerd. Op Romy’s creativiteit staat geen rem. Ze ontwerpt oa spectaculaire cocktailjurken uit weerbarstige materialen als waslijn en lapjes leer, hoeden en tassen met knuffeldieren, naast simpeler, maar ingenieus gedrapeerde zwarte jurkjes. Na een jaar in de luwte krijgt Romy binnenkort verdiend aandacht in het modenummer van Vogue Italia.

De drie adressen samen vormden een leuk modeparcours in een levendige multiculturele buurt die door de inplanting van Designcenter De Winkelhaak een interessant gemengd karakter kreeg. En nu maar hopen dat Fashion Farm geen eenmalig initiatief was.

Linda Asselbergs

Voor meer informatie kan u terecht op: http://www.ateliersolarshop.blogspot.com/ http://www.romysmits.com/ http://www.winkelhaak.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content