Fara lanceert gratis online tool voor hulp bij ongeplande zwangerschappen

Ongepland zwanger: wat nu? © Getty

Fara, de vzw die begeleidt bij zwangerschapskeuzes, heeft dinsdag een nieuwe online tool gelanceerd die mensen bijstaat bij ongeplande zwangerschappen. De tool moet vrouwen, mannen en koppels houvast bieden, klinkt het in een persbericht.

Uit de meest recente cijfers van het Sexpert-onderzoek uit 2011 blijkt dat een op de vier zwangerschappen ongepland is. Lang niet iedereen kiest uiteindelijk voor abortus, maar jaarlijks breken ongeveer 18.000 vrouwen in ons land een zwangerschap af. Voor al wie met twijfels zit na een ongeplande zwangerschap lanceert Fara nu een online keuzehulp.

De tool bestaat uit drie verschillende luiken. In eerste instantie wordt er betrouwbare informatie verschaft, waarna er verdiepende opdrachten volgen waardoor personen geholpen worden om hun eigen idee over de zwangerschap te vormen. In laatste instantie wordt er, indien nodig, ook doorverwezen naar gespecialiseerde hulpverlening.

De tool is gratis toegankelijk in meerdere talen en altijd bereikbaar. Bovendien kunnen mensen er ook anoniem op terecht. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content