Fantasierijke wereld van Ottmar Hörl

De Jonas Gallery in Brussel presenteert een selectie van het werk van Ottmar Hörl.

Tuinkabouters met opgestoken middenvinger, gouden ratten en plastic kippen in bevallingsnood: het werk van Ottmar Hörl is altijd goed voor enkele mooie plaatjes. Vooral omdat de Duitse kunstenaar zijn vaak provocerende installaties het liefst op publieke plaatsen in de openlucht opstelt. Helaas gaat het daarbij vaak om pleinen, monumenten en bedrijfsterreinen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Zijn laatste tentoonstelling in BelgiÔdateert alweer van 1991. De Jonas Gallery in Brussel presenteert nu een bloemlezing van zijn fantasierijke wereld, samen met de nieuwe installatie Landmines, Broken Wings: een landmijnenveld dat bewaakt wordt door 207 zwarte beschermengelen op sokkels. Ook in Brussel toont Hörl zich immers een geÔngageerd kunstenaar. Wie er een sculptuur van de kunstenaar koopt, steunt Handicap International, dat een deel van de opbrengst ontvangt.

Wim Denolf.

Multiple Choice van Ottmar Hörl, tot 14 februari in de Jonas Gallery, Vlaamsesteenweg 35, 1000 Brussel. Van donderdag tot zaterdag van 14 tot 18.30 uur en op afspraak. Info: 02 503 50 55.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content