Expo: Slow Photography van Michel Vaerewijck

Voor Michel Vaerewijck is fotografie een soort schilderkunst die het vlieden van de tijd laat zien, de vergankelijkheid dus. Hij maakt sinds een tijdje zilveropnames op glas- en metaalplaat, een archaïsche techniek die hem al als kind fascineerde.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor Michel Vaerewijck is fotografie een soort schilderkunst die het vlieden van de tijd laat zien, de vergankelijkheid dus. Hij maakt sinds een tijdje zilveropnames op glas- en metaalplaat, een archaïsche techniek die hem al als kind fascineerde. Hij ontdekte trouwens de fotografie via zijn grootvader die een van de pioniers was van de fotografie. Het gaat bij dit soort opnames om puur handwerk, want zelfs de chemicaliën prepareert Michel zelf en hij gebruikt een reusachtige Titan-camera voor zijn grote beelden van 50 op 50 centimeter.

Zijn “slow photography” resulteert in unieke foto’s, want er bestaat maar één positief van elk beeld. Met deze techniek maakte hij na een serie portretten nu ook een reeks stillevens van bloemen. Hiervoor werkt hij samen met landschapsarchitect Ronald van der Hilst die hij zijn plantenlabo liet neerstrijken in zijn fotoatelier. Het gaat om verstilde beelden vol poëzie waarbij, zoals Michel zegt: “Een zeldzame botanische tulp of doorgeschoten boerenkool oplost in de tijd.” Ronald van der Hilst is ook de stylist van de beelden.

De titel van hun project is “Arrow of time” dat de tijd en de vergankelijkheid op plaat vereeuwigt. Deze 13 doordringende zwart wit beelden worden van zaterdag 10 mei tot 10 augustus geëxposeerd in de C41 exposure Gallery in Antwerpen (Kronenburgstraat 41c) . De expo loopt van zaterdag 10 mei tot 10 augustus. Ondertussen trekt Michel ook door het land met zijn mobiele labo met donkere kamer in een oude Landrover, om onder meer beelden te maken als stadsfotograaf van Antwerpen.

Piet Swimberghe

Arrow of Time – Precious photography by Michel Vaerewijck from Michel Vaerewijck on Vimeo.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content