Expo: erotische tekeningen van cartoonist Marec

Erotische tekeningen van cartoonisten zijn eigenlijk altijd leuk om naar te kijken, omdat ze ietwat opgewekt ogen én heerlijk vlot zijn gefatsoeneerd. Cartoonist Marec, bekend voor zijn socio-politieke cartoons die overal worden gepubliceerd, maakte een reeks erotische tekeningen.

Erotische tekeningen van cartoonisten zijn eigenlijk altijd leuk om naar te kijken, omdat ze ietwat opgewekt ogen én heerlijk vlot zijn gefatsoeneerd. Cartoonist Marec, bekend voor zijn socio-politieke cartoons die overal worden gepubliceerd, maakte een reeks erotische tekeningen. Zijn vriend, kunstschilder Robert Devriendt, daagde hem ooit een beetje uit door hem erop te wijzen dat het tekenen van de werkelijkheid de basis blijft.

Als cartoonist, geeft Marec toe, geef je algauw alle onderwerpen een cartooneske ‘draai’. Tot hij op een dag tekeningen begon te maken van zijn vrouw. Daaruit vloeide een hele reeks erotisch getinte beelden op waarvan je nu de neerslag ziet in een boek (bij Van Halewijck) en een tentoonstelling. Zijn erotische beelden zijn heerlijk raak gelijnd. Een streep volstaat voor een volledige pose. Cartoonisten zijn de meesters van de snelle lijn. In een handomdraai beelden ze alles uit. Wie de tekeningen van Marec wil zien verwijzen we tot 19 juli naar de Brusselse Morbee Galerie (Stalingradlaan 26). Maar spring ook eens binnen in nieuwe galerie The Cartoonist, Hoogstraat 11 te Brussel (aan de voet van de Zavel), waar je zowel tekenwerk ziet van Marec, als van Gal, Kroll, Valot, Johan De Moor, Kamagurka, Kim en duBus.

www.thecartoonist.be en www.morbeegalerie.com.

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content