Expo Axelle Red bezorgt Modemuseum Hasselt bezoekersrecord

© Belga

Het Modemuseum in Hasselt heeft in 2013 het hoogste bezoekersaantal genoteerd uit de bijna 25-jarige geschiedenis. Vooral de expo met de kleren van zangeres Axelle Red tilde de ticketverkoop naar de eindbalans van 42.437 bezoekers

Het Modemuseum in Hasselt heeft in 2013 het hoogste bezoekersaantal genoteerd uit de bijna 25-jarige geschiedenis. Vooral de expo met de kleren van zangeres Axelle Red tilde de ticketverkoop naar de eindbalans van 42.437 bezoekers. Directeur Kenneth Ramaekers is bijzonder opgetogen.

In 2013 liepen er twee grote tentoonstellingen in het Modemuseum. De eerste was meteen de meest succesvolle. Meer dan 25.000 mensen kwamen er kijken naar “Axelle Red – Fashion Victim”, een expositie met kleren uit de garderode van de Hasseltse zangeres. “Axelle Red is nog steeds hip in Vlaanderen en omstreken”, zegt Kenneth Ramaekers, directeur van het Modemuseum. “De expo was dan ook een mooie kers op de taart van een carrière die al 20 jaar hoge toppen scheert.”

“Moda.Made in Italy”

Ook de tweede expo, “Moda.Made in Italy”, heeft de verwachtingen kunnen inlossen. De daaraan gekoppelde “Vespa World Days”, zorgden met bijna 2.500 bezoekers voor het beste openingsweekend ooit van een tentoonstelling in Modemuseum Hasselt.

“In een jaar waarin we de Stiletto Run niet meer konden organiseren omdat er geen budget meer door de stad was voorzien, en om diverse redenen ook de stockverkopen van de Designer Days niet konden plaatsvinden, is zo’n recordcijfer nog eens extra speciaal”, zegt Kenneth Ramaekers. “Het maakt dat we op 5 jaar tijd het aantal bezoekers met meer dan 50 procent zagen toenemen.”

Vanaf zaterdag 1 maart 2014 worden er nieuwe kleren tentoongesteld in het museum. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content