Evy Gruyaert lanceert gratis ‘Start 2 Run’ app

© Energy Lab / The Reference

Samen met Energy Lab en web agency The Reference ontwikkelde Evy Gruyaert een applicatie bij haar loopprogramma ‘Start 2 Run’. Nadat Gruyaert Vlaanderen leerde lopen met haar podcast, kunnen sportievelingen nu ook de applicatie downloaden.

Samen met Energy Lab en web agency The Reference ontwikkelde Evy Gruyaert een applicatie bij haar loopprogramma ‘Start 2 Run’. Nadat Gruyaert Vlaanderen leerde lopen met haar podcast, kunnen sportievelingen nu ook de applicatie downloaden.

De nieuwe ‘Start 2 Run’ app is het resultaat van de intense samenwerking tussen Energy Lab, de specialist in sporttrainingsbegeleiding en The Reference/Mobile, de mobiele divisie van het Gentse full service digital agency The Reference.

‘Deze app is een fantastische uitbreiding op de begeleidingsmogelijkheden die wij vandaag voor sporters – amateurs en professionals – aanbieden’ stelt Kristof De Smet, managing director van Energy Lab. ‘Het concept groeide dankzij de toewijding van Evy Gruyaert en haar podcasts uit tot een gigantisch succes in Vlaanderen en Nederland. De applicatie is opgebouwd rond de begeleiding van Evy Gruyaert, op maat van elke gebruiker. Een leuke extraatje is dat Evy je persoonlijk bij naam moed inspreekt.

Freemium model

De app is gratis te downloaden en maakt gebruik van het freemium model. Dit wil zeggen dat lopers kunnen kiezen om sessies uit het loopschema gratis te proberen. Wanneer ze een volledig loopschema (vb 5 km in 10 weken) willen unlocken, wordt hier een kleine bijdrage voor gevraagd. Lopers verdienen bovendien punten bij het volgen van de schema’s, punten die ze korting geven bij de aankoop van nieuwe loopschema’s.

De app is gratis te downloaden voor iOS en voor Android en bevat meteen de belangrijkste trainingsschema’s. Deze schema’s worden trouwens permanent uitgebreid, zodat de gebruiker steeds over de best mogelijke en individuele begeleiding kan beschikken. Benieuwd of deze applicatie nog meer mensen zal aanzetten om de loopschoenen aan te trekken.

Boetes

De lancering gaat gepaard met heel wat commotie, staat te lezen op de website van De Standaard. De Nederlandse Atletiekunie dreigt met zware boetes voor het gebruik van de tagline ‘Start to run’. De Nederlanders beweren het woordmerk ‘Start to run’ al in 2001 te hebben geregistreerd. Gruyaert lijkt niet van plan van de applicatie af te zien. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content