Evan Rachel Wood wil misverstanden rond biseksualiteit uit de wereld helpen

© Reuters

‘Ik kan zowel met een man als met een vrouw samenzijn. Maar dat betekent niet dat ik dan hetero of lesbisch ben op dat moment, ik ben gewoon mezelf.’ In een interview met Nylon gaat de Amerikaanse actrice dieper in op de vooroordelen waar ze mee te maken krijgt.

Vorige week trok Evan Rachel Wood van leer tegen alle discriminerende vooroordelen die biseksuelen voorgeschoteld krijgen. Ze wilde haar volgers en andere twitteraars bewust maken van het probleem en hen een spiegel voorhouden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nylon magazine gaat dieper in op de ervaringen van Wood tijdens een interview. ‘Jarenlang heb ik geprobeerd om in een hokje te passen. Ik realiseerde me dat ik gelukkiger was als ik mezelf gewoon zou accepteren. Vroeger had ik altijd het gevoel dat ik mijn lesbische identiteit moest bewijzen’, vertelt Evan Rachel Wood.

Tijdens het interview gaat Wood ook dieper in op het verschil tussen experimenteren en biseksueel zijn. ‘Je gaat experimenteren omdat je nieuwsgierig bent. Soms blijkt dat het juiste te zijn, soms past het niet. In mijn geval had dat er niets mee te maken. Ik was niet op zoek naar aandacht en ik wilde niet gewoon maar experimenteren.’

Dat velen denken dat biseksueel zijn een overgangsvorm is, wil ze evenzeer ontkrachten. ‘Bij sommigen is het een soort van transitie. Het is echter allesbehalve ‘maar half uit de kast willen komen’. In mijn geval kan ik samen zijn met een vrouw en met een man. Maar dat betekent niet dat ik op het ene moment lesbisch en op het andere moment hetero ben. Ik kan die andere kant van mezelf niet zomaar afsluiten. Ze houden elkaar in evenwicht, mijn vrouwelijke en mijn mannelijke kant.’ (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content