Europese vormgevers tentoon in Gent

‘Vormgevers at work’ brengt designers uit heel Europa samen.

In de moderne, flexibele evenementenplaats in de Zebrastraat loopt de tentoonstelling ‘Vormgevers at work’. Deze expositie brengt zeven Europese designers samen. De initiatiefnemer Hogeschool Gent KASK werkt daarvoor samen met de vzw ‘Kunstensite’ en de Stichting René Bruynseraede De Witte.

Onder de zeven kunstenaars bevinden zich onder meer de Belgische meubelontwerper André Verroken en de visuele artieste Christine Deboosere. Die laatste bezorgde de hoogste verdieping van het atrium van de Katholieke Hogeschool Brugge (en Oostende) van een nieuw kleedje voor de Open bedrijvendag op 4 november.

Dit kunstintegratieproject legde ze vast in een fotoboek. Daarnaast participeren ook internationale artiesten zoals de Cyprioten Emre en Ersa Akbil. Ze wonnen aan bekendheid met hun winnende ontwerp voor het presidentiële paleis Lefkosa in het Cypriotische Nicosia.

Tijdens de openingsavond reikte de Stichting Bruynseraede De Witte prijzen voor grafische vormgeving, multimediale vormgeving en interieurvormgeving uit aan zeven laureaten van de wedstrijd in 2009. Ook deze ontwerpen maken deel uit van de expositie.

Joëlle Verstraeten

De tentoonstelling loopt nog tot 29 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content