Europese Prijs voor Toegepaste Kunsten

Tot eind januari staan de geselecteerde werken tentoon.

De strijd om de Europese prijs voor Toegepaste Kunsten is gestreden. U kan wel nog tot en met 24 januari alle geselecteerde werken bezichtigen op de site van de Anciens Abattoirs in Bergen.

De WCC-Belgique francophone (World Crafts Council) organiseerde eerder dit jaar een wedstrijd voor Toegepaste Kunsten. In samenwerking met WCC-Europa en Design Vlaanderen werd de Europese prijs voor Toegepaste Kunsten op poten gezet. Hedendaagse kunstenaars van over heel Europa die werken aan ambachtelijk design stuurde hun ontwerp in. Door het grote succes selecteerde de jury uiteindelijk 100, in plaats van de vooropgestelde 60, werken.

Op 27 november werden de winnaars van de Europese prijs voor Toegepaste Kunsten bekend gemaakt. De Italiaan Graziano Visintin kaapte met zijn broche de ‘Master’ prijs, voor kunstenaars ouder dan 30 jaar, weg. De Spaanse Rosa Nogués Freixas won de ‘Jong Talent’ prijs, voor kunstenaars tot 30 jaar. Net als Visintin, kreeg ook zij de beste punten van de jury met het ontwerp van een juweel.

Hanne Vandevoorde

Europese Prijs voor Toegepaste Kunsten nog tot en met 24 januari 2010 van 12 tot 18u. Gesloten elke maandag, 25 en 26 december 2009 en 1 en 2 januari 2010. Site van de Anciens Abattoirs, 17 rue de la Trouille, 7000 Bergen. Inkom €4, reductietarief €2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content