Ermenegildo Zegna lanceert kunstproject

Ermenegildo Zegna, het Italiaans modehuis voor mannen, lanceert het project ZegnArt Public. Ermenegildo Zegna wil met dit initiatief via hedendaagse kunst een nieuwe manier van uitwisseling promoten.

Ermenegildo Zegna, het Italiaans modehuis voor mannen, lanceert het project ZegnArt Public. Ermenegildo Zegna wil met dit initiatief via hedendaagse kunst een nieuwe manier van uitwisseling promoten. ZegnArt Public kiest elk jaar een land uit waarmee een uniek uitwisselingsprogramma rond een publieke ruimte wordt opgestart. De missie van ZegnArt Public is om een ontmoetingspunt te creëren tussen twee werelden, die van de publieke ruimte en die van de cultuur. Eerst kiest ZegArt Public een lokale artiest uit die een kunstwerk ontwerpt dat verwijst naar een openbare instelling met internationale bekendheid. Daarna nodigen ze een jonge Italiaanse artiest uit om in het uitwisselingsland enkele maanden te verblijven om vervolgens zijn of haar werk tentoon te stellen.

India
Voor de eerste editie is het de beurt aan India. Artiest Reena Kallat geeft met haar kunstwerk Untitled (Cobweb / Crossings) het startschot voor het nieuwe project. Untitled is tentoongesteld aan de voorkant van het Dr. Bhau Daji Lad museum in Mumbai en is een groteske weerspiegeling van de geschiedenis van de stad. De stad is voorgesteld door een web van een honderdtal stempels die elk de koloniale naam van een straat uit de stad dragen.

Voor het tweede luik van het project wordt aan de Indische artiest Sahej Rahal een beurs toegekend om vier maanden in Italië te verblijven. Vanaf augustus verwelkomt Rome de artiest en krijgt hij de kans om samen te werken met het hedendaags museum Macro, partner van ZegnArt Public. (YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content