Ellen Page geeft indrukwekkende speech over holebirechten

Ellen Page © REUTERS

Human Rights Campaign, de Amerikaanse organisatie die strijdt voor de rechten van holebi’s en transgenders, heeft actrice Ellen Page beloond met de Vanguard Award voor haar strijdvaardigheid. Page gaf tijdens haar speech te kennen dat er nog heel veel werk is.

Op Valentijnsdag vorig jaar kwam Ellen Page uit de kast en sindsdien zet ze zich enthousiast in om de gelijkheid voor holebi’s na te streven. Zo komt er binnenkort een documentairereeks waarin Ellen Page samen met Vice de wereld rondreist om te ontdekken hoe mensen wereldwijd tegenover holebi’s staan.

Ellen Page en haar vriendin Samantha Thomas
Ellen Page en haar vriendin Samantha Thomas© Instagram

Page startte haar speech met het vertellen over het goede gevoel dat ze nu heeft sinds ze openlijk lesbisch is. ‘Sinds Valentijn van vorig jaar ben ik diep gelukkig. Het voelt alsof ik nu echt aan het leven ben. Een authentiek leven, hoe je je echt voelt, zou niet iets mogen zijn waarvoor je moet strijden. Wij hebben al heel wat vooruitgang geboekt, maar er zijn nog zoveel mensen die in angst moeten leven.’

Maar Page juichte niet de hele tijd, ze haalde enkele pijnlijke feiten aan. ‘We zijn nog erg ver van echte gelijkheid. In 31 staten is het nog mogelijk om holebi’s en transgenders te ontslaan of huisverhuring te weigeren enkel omwille van hun geaardheid.’ Page besloot haar speech met een quote die niet zou misstaan in een romantische Hollywoodfilm: ‘Alles wat we willen is graag zien en graag gezien worden’. (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content