Elle ontvangt kritiek op cover met Melissa McCarthy

De 43-jarige Melissa McCarthy is de covergirl van de ‘Women in Hollywood’-editie van de Amerikaanse Elle. De cover ontvangt echter een storm van kritiek omdat McCarthys lichaam vrijwel volledig bedekt wordt.

Ieder jaar zet de Amerikaanse Elle een Hollywoodster in de spotlight in november. Dit jaar is het de beurt aan Melissa McCarthy om het covermodel van de ‘Women in Hollywood’-editie te zijn. Fantastisch nieuws, ware het niet dat de actrice wel erg hard weggemoffeld werd achter haar outfit.

De 43-jarige Melissa McCarthy – bekend van onder andere Gilmore Girls en Bridesmaids – is de covergirl van de ‘Women in Hollywood’-editie van de Amerikaanse Elle. De cover ontvangt echter een storm van kritiek omdat McCarthys lichaam vrijwel volledig bedekt wordt door een – overigens prachtige – bosgroene oversized jas. Ook haar gezicht lijkt deels verscholen achter haar volumineuze kapsel.

Stacy Kaiser, een psychotherapeute, vertelde aan FOX dat de manier waarop ze McCarthy bedekt hebben ‘een grote teleurstelling is. Het zendt een signaal dat voluptueuze vrouwen zich moeten verbergen achter lagen kledij. Melissa is een prachtige, getalenteerde en populaire vrouw – er zou gepronkt moeten worden met haar schoonheid,’ aldus Kaiser.

Deze hetze toont aan dat het niet genoeg is om vrouwen met een maatje meer op de cover van modemagazines te plaatsen, maar dat ze ook dezelfde behandeling moeten krijgen als ‘gewone’ modellen. Mannenblad GQ pakte het beter aan met hun novembershoot met ‘plus-size’ model Robyn Lawley. Deze beelden konden wel op een positieve respons rekenen omdat ze het Australische model op dezelfde manier in beeld brachten als modellen met maatje 34. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content