Eilandfestival: gloednieuw kunstenfestival op ’t Eilandje

In het weekend van 28 en 29 september vindt de eerste editie van het Eilandfestival plaats in Antwerpen. De lancering van het kunstenfestival gaat gepaard met de opening van het Red Star Line Museum en draait om één centraal thema: the pursuit of happiness.

In het weekend van 28 en 29 september vindt de eerste editie van het Eilandfestival plaats in Antwerpen. De lancering van het kunstenfestival gaat gepaard met de opening van het Red Star Line Museum en draait om één centraal thema: The Pursuit of Happiness.
Op zaterdag 28 en zondag 29 september is ’t Eilandje in Antwerpen de place to be. Niet alleen opent dan het Red Star Line museum de deuren, je kan dat weekend ook genieten van de uitgebreide literaire en muzikale helden die op het Eilandfestival hun opwachting maken. Weer maar eens een bewijs van de aantrekkingskracht van de oude havenenclave.

Het Eilandfestival staat in teken van The Pursuit of Happiness – het zoeken naar geluk – wat een rechtstreekse verwijzing is naar het nagelnieuwe museum over de emigratie van Europeanen naar de VS en Canada. Het kunstenfestival draait dus rond literatuur, muziek en het goede leven.

Het Eilandfestival wordt georganiseerd door vzw De Gelukkigen en het programma werd samengesteld door Luc Coorevits, directeur van Behoud de Begeerte. De affiche staat tjokvol nationale en internationale namen zoals Dimitri Verhulst, Tom Barman, Tom Maschler en de Amerikaanse schrijfster Donna Tart. Deze laatstgenoemde zal haar nieuwe boek Het Puttertje voorstellen op het festival. Haar nieuwe boek verschijnt eerst in het Nederlands en daarna pas in haar eigen moedertaal. Erbij zijn is dus een must voor de fans van de schrijfster.

Naast literatuur is er ook plaats voor muziek op het nieuwe festival. Ook hier is er keuze te over. Tijdens het tweedaagse festival gidsen verschillende artiesten de festivalgangers langs hun Pursuit of Happiness. Op zaterdag kan u gaan luisteren naar onder andere Isbells, The Owl Jolsons, The Golden Glows en Little Dots. Op zondag nemen Mauro Pawlowski, Alano Gruarin en een hele resem topartiesten ons mee op een zes uur durende muzikale trip naar het beloofde land.
Voor het volledige programma surft u naar de website van het Eilandfestival. (LP)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content