Eerste lifestylestadsgids van GaultMillau over Antwerpen

© Belga

De eerste lifestylestadsgids van GaultMillau gaat over Antwerpen en kreeg de naam ‘Antwerp City Guide’ mee.

De eerste lifestylestadsgids van GaultMillau gaat over Antwerpen en kreeg de naam ‘Antwerp City Guide’ mee. Behalve een tachtigtal restaurants komen ook cafés, slagerijen, bakkers, markten, boetieks en musea aan bod.

Met de gids mikt de Franse gastronomiegidsenuitgever dus op een breed, maar ook op een internationaal publiek. De nieuwe gids is drietalig (Nederlands, Frans en Engels). De ‘Antwerp City Guide’ is een primeur voor België en de rest van de wereld. “In de toekomst komen er nog meer stadsgidsen in België, maar het is nog niet duidelijk over welke steden die zullen gaan”, zegt directeur Philippe Limbourg.

In de nieuwe stadsgids krijgen een tachtigtal restaurants een quotering zoals dat het geval is in de klassieke GaultMillaugids. Naast dat klassieke aanbod zorgden enkellifestylejournalisten voor een overzicht uit bijna de hele provincie van tal van lekkere adresjes (slagerijen, bakkers, kaaswinkels…), de gegevens en een beschrijving van de belangrijkste musea en monumenten. Ook ontspannings- en wellnesscentra, modeboetieks, diamantairs zijn in de gids opgenomen. De klassieke GaultMillaugids, met een overzicht van de beste Belgische restaurants, blijft naast deze stadsgids bestaan. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content