Eerste designmaand van start in Gent

Design viert de komende maand hoogtij in Gent.

Design viert de komende maand hoogtij in Gent. Naar aanleiding van Maart Design Maand (MDM) wordt de binnenstad het toneel van expo’s, routes en events in het teken van mode, kunst en textiel.
De Gentse styliste en blogster Emma Gelaude neemt je mee doorheen een serie winkels die speciaal voor MDM hun favoriete Belgische label in de verf zetten. Je ontdekt er gevestigde waarden, maar ook nieuwe namen die mee timmeren aan de Belgische modefaam. Van 10 tot 17 maart vind je op de route ook speciale acties zoals door Emma gestylede silhouettes en winkelroutes.

Feesten voor de mode

Geen designfeest zonder modestudenten. Op 21 maart overspoelt de modeopleiding van het KASK (de Gentse academie voor Schone Kunsten) voor de vijfde keer op rij de Culture Club met haar fundraising party Stitch, waarvan de opbrengst naar de organisatie van modeshows gaat. Fashionista’s met de danskriebels mogen hier zeker niet ontbreken.

Food for Thought
Smullen van designlekkers kan nu ook écht. I/Object en ontwerpster Maison Caro organiseren op 24 en 25 maart een eetbare installatie. ‘Food for Thought’ focust op de poëzie van het alledaagse en prikkelt bezoekers om design te proeven, te ontdekken en te ervaren.

Pure Meubels

Interieurarchitect Frédéric Hooft smijt van 8 maart tot 15 april de deuren van zijn atelier open en verwelkomt Fien Muller en Hannes Van Severen. Zij stellen hun eerste meubelcollectie, die ze eerder al in Antwerpen en Brussel presenteerden, voor onder de naam Furniture Project Muller Van Severen. Rijkelijke materialen, knallende kleuren en strakke lijnen moeten het pure effect teweegbrengen dat hun vorige kunstwerken typeerde.

Philippe Claeys voor Moca

Het jonge designmerk Moca mag natuurlijk niet ontbreken. Philippe Claeys tekende de Fix your Table-tafel, die de volledige maand in verschillende varianten te zien zal zijn in zijn persoonlijke atelier.

Design for Kids

Geen statische expo bij DesignMarkt, wel een levendige tentoonstelling met interactieve live performances, expertises, pop-upexpo’s, interieuradvies en een designlounge met hapjes en drankjes. DesignMarkt werkt rond het thema Design for Kids, maar boeit ongetwijfeld ook oudere kunstliefhebbers met het aanbod betaalbare vintage design. Authentiek design aan scherpe prijzen vliegt hier over de toonbank.

I Heart Boy

In A&Gallery is de New Yorkse Jessica Yatrofsky met haar tentoonstelling ‘I Heart Boy’ te gast. De expo draait volledig rond mannelijk naakt, een thema dat volgens de fotografe te vaak als taboe wordt behandeld. Ze is vastbesloten dit stigma te doorbreken en verwijst naar de oude Grieken, waar een naakte man voor kunst en schoonheid stond. (IVDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content