Een weekend vol kunst, antiek en design in Antwerpen

Nieuwjaarskaart uit 1956, gouache op papier. © Callewaert - Vanlangendonck

Heb je dit weekend nog even wat tijd vrij, dan raden we zeker de liefhebbers van kunst; oud, modern of hedendaags, antiek en vintage design aan om in Antwerpen een kijkje te nemen tijdens de ‘opendeurdagen’ van talrijke kunsthandelaren.

Het gaat om het initiatief ARTA, zeg maar de opendeurdagen van de Antwerpse antiquairs en kunsthandelaren. Ze zetten hun deuren dus open voor het grote publiek. Wie even door de stad wandelt komt al vlug een deelnemer op het spoor waar je dan de nodige info vindt voor de overige handelaren.

Daarnaast kan je ook naar de kunst-, antiek- en vintagebeurs Art Antwerp in Antwerp Expo, waar weer andere galeries boeiende collecties aanbieden. In Mechelen is ook de Antiquarenbeurs (Cultuurcentrum, Minderbroedersgang 5) een aanrader. Daar zie je dan vooral archiefmateriaal en antiquarische boeken.

Wie tuk is op klassieke antiquiteiten kan ook naar de Haute Epoque Fair in Heeze (Nederland) waar een traditionele antiekbeurs plaatsgrijpt in de Villa des Beaux Arts (Jan Deckersstraat 45). Met deelnemers uit Nederland, Belgiƫ, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanniƫ is dit een kleine, maar internationale beurs waar je zowel middeleeuws beeldhouwwerk vindt als brons of majolica uit vroegere eeuwen. Deze beurs loopt tot en met 14 decemer. (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content