Een jaar lang dezelfde jurk

De Amerikaanse Sheena Matheiken draagt een jaar lang dezelfde jurk. Met het uitgespaarde geld steunt ze een project in India.

Een jaar lang dezelfde jurk dragen: voor fashionista’s is het waarschijnlijk een ware nachtmerrie, maar de Amerikaanse Sheena Matheiken houdt het al een maand lang vol. Ze heeft dan ook een krachtige motivatie. Het is een oefening in duurzaamheid en met het geld dat ze op deze manier uitspaart, steunt ze de aankoop van schooluniformen in India. Matheiken groeide zelf op in India.

De jurk is ontworpen door Eliza Starbuck en geinspireerd op een schooluniform. Ze kan elke dag anders gestyld worden. Zo is het mogelijk de jurk aan twee kanten te dragen. Ze is ook geschikt voor alle seizoenen doordat ze luchtig genoeg is voor de New Yorkse zomer en ruim genoeg om er laagjes onder of overheen te dragen in de winter. De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat Matheiken zeven identieke exemplaren bezit. Ze kan dus elke dag van de week schone kleren aantrekken.

Het Uniform Project is een groot succes. Op Twitter volgen ruim 3000 mensen dagelijks de verrichtingen van Matheiken met het jurkje. Ze zamelde al ruim 7000 dollar in en ontving handenvol accessoires en andere versierselen van sympathisanten.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content