Een goede keuze

© reuters

Hoewel de keuze van Pippa Middleton – stijlvolle, lange jurk – misschien een hoger fashion-gehalte had, is de keuze van Kate een mooi compromis tussen de eisen van een zeer traditioneel koningshuis en de verlangens van een 21e eeuwse bruid.

Het was zowat het best bewaarde modegeheim ever: tot Kate Middleton de kerk binnenstapte was niet bekend wie de jurk ontworpen had.

Ongeveer op het moment dat de wereld de jurk te zien kreeg, zond het paleis de boodschap uit dat Sarah Burton van het modehuis Alexander McQueen inderdaad de bruidsjurk ontworpen had. Burton werd de laatste weken geregeld als een van de topfavorieten naar voren geschoven.

Hoewel de keuze van Pippa Middleton – stijlvolle, lange jurk – misschien een hoger fashion-gehalte had, is de keuze van Kate zeker toe te juichen. Het is een mooi compromis tussen de eisen van een zeer traditioneel koningshuis en de verlangens van een 21e eeuwse bruid. Met de keuze voor het modehuis van Alexander McQueen, brengt Middleton hulde aan de vorig jaar overleden ontwerper, het enfant terrible van de Britse mode.

Kenners zien in de jurk een verwijzing naar de bruidsjurk van Grace Kelly. Het is veel minder pompeus dan wat Diana indertijd droeg. De jurk oogt ingetogen en sexy tegelijk, met een mooi bovenstuk en kanten mouwen. Ook de sleep is van een bescheiden lengte. Al bij al een klassieke jurk, met opmerkelijke mooie kant en een decolleté dat het geheel een modernere touch geeft.

Een geslaagde evenwichtsoefening!

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content