Een exclusieve blik achter de schermen van de feestproductie in Knack Weekend

© Piet De Kersgieter

De set van een feestproductie is een bruisende plek vol creatieve en getalenteerde zielen. Van de maquillage tot de aankleding van de shootlocatie: deze professionals zorgden ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd werd.

Het Knack Weekend-team verzamelde acht bv’s, vier vrouwen en vier mannen, die op hun manier een bijzonder jaar beleefden. Ze schoven aan bij een gezellige feestdis, met culinaire hoogstandjes, en zagen eruit om door een ringetje te halen.

Een exclusieve blik achter de schermen van de feestproductie in Knack Weekend
© LP

Dat alles werd vastgelegd op de gevoelige plaat, zodat ook wij ervan kunnen meegenieten. Het hardwerkende team dat achter de schermen alles mogelijk maakte, verdient het zonder meer om voor een keer zelf in de spotlight te staan en hun kennis en creativiteit te delen.

We speelden vlieg op de muur tijdens de feestshoot en verzamelden raad en unieke inzichten van deze vijf professionals.

Zelf een feestelijk partijtje op de agenda? Voel je vrij om te grasduinen in deze tips.

Ad Van Mierlo – Visagiste

‘Kies voor een matte lipstick tijdens de feesten, die blijft langer zitten. Kerst is een favoriete periode voor visagisten: rode lippen, gouden accenten en wat blush om een te bleke winterhuid kleur te geven. Wie helemaal mee wil zijn met de feesttrends en genoeg heeft van het harde zwart, kiest voor paars op de ogen of lippen. Wat je feestkapsel betreft, maak je het best niet te ingewikkeld. Een simpele krul of slag in het haar kan al zorgen voor een groots effect. Een trucje is volume creëren op je kruin, zo wordt je gezicht beter omringd en sta je prachtig op de foto.’

Sonja Mertens – fotostyling

‘Ik ben al heel lang fotostyliste. Ik beschouw het niet als een job eigenlijk, ik doe het ontzettend graag. Meestal werk ik vanuit m’n gevoel. Voor deze feesttafel zocht ik verschillende objecten en stijlen bij elkaar, die op hun manier toch mooi samen passen. Ik heb me onder meer laten inspireren door schilderijen.

Een exclusieve blik achter de schermen van de feestproductie in Knack Weekend
© Piet De Kersgieter

Op deze feesttafel heb ik gewerkt met subtiele dennentakjes en objecten die niet per se met Kerst te maken hebben, maar door ze te combineren wordt het toch feestelijk. Een tip: je hoeft de tafel niet te dekken met servies dat bij elkaar hoort.

Kies voor verschillende sets, kleuren, materialen en vormen. Trends in mode en interieur lopen vaak gelijk of inspireren elkaar. In de mode zie je nu veel goud en dat kan je doortrekken in je interieur. Zo oogt het meteen heel feestelijk. Verder zijn warme aardetinten ook vaak stijlvol.’

Zoë Hordies – modestiliste

Een exclusieve blik achter de schermen van de feestproductie in Knack Weekend
© LP

‘De feestlooks die de bv’s dragen zijn feestelijk, maar niet op een klassieke manier. Je kunt als discobal feestvieren, maar dat hoeft niet. Zelf draag ik ook geen super opgeklede looks, ook niet tijdens de feestdagen. Kies gerust voor een wat meer informele feestlook.

Blijf bij je eigen stijl en maak het feestelijk met edgy accenten: rock-‘n-roll elementen, dierenprints, metallic of een interessante kleur.

Ik heb op voorhand nagedacht over welke look ik zou matchen met welke bv en daar ben ik niet veel van afgeweken. Ik baseerde me op hun eigen stijl, hun huidtint, haarkleur en uitstraling. Natuurlijk krijgen ze zelf ook inspraak, ze moeten de outfit immers aan op de foto. Op het moment zelf zie je pas of de looks geslaagd zijn, want alles hangt af van de drager en van de sfeer.’

Volg Zoë Hordies op Instagram voor nog meer mode-inspiratie.

Arno Verbeke – verzorgde de catering met zijn eigen bedrijf Point Albert

Een exclusieve blik achter de schermen van de feestproductie in Knack Weekend
© Piet De Kersgieter

‘De cocktail met Middeleeuwse wijn die ik creëerde heeft een mooie rode kleur, die ik toevallig ontdekte door vijgen een tijd in thee te laten trekken.

Ik probeer mij voor nieuwe gerechten altijd te inspireren op toevalligheden, zo bekom ik de origineelste creaties, die vaak niet eens zo ingewikkeld zijn om te maken.’

Piet De Kersgieter – Fotograaf

‘Dit rustieke pand is een plek met een verhaal en geschiedenis. Tegenwoordig wordt het gebruikt als expositieruimte, genaamd Independent Régence, maar je voelt dat er zich door de jaren heen veel heeft afgespeeld. In de keuken vond ik een fantastische vloer, die ik als ondergrond gebruikte voor een food foto. De portretfoto’s benaderde ik zonder veel toeters en bellen, omdat de persoon primeerde en ik hen zo authentiek mogelijk wilde weergeven.’

De feestdis
De feestdis© Piet De Kersgieter

Ontdek de shoot, de verhalen van de acht bv’s en heerlijke feestrecepten in de Knack Weekend Black Feesteditie die vanaf woensdag 23/11 in de krantenwinkels ligt.

De lekkere cocktails en gerechten werden verzorgd door Arno van Point Albert.

Adres: Albert Leemansplein 10, 1050 Elsene

De plaats van afspraak voor de feestproductie was Independent Régence in Brussel, een kunstgalerij met interessant hedendaags werk en fotogenieke ruimtes.

Adres : Rue de la Régence 67, 1000 Brussel

(EE/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content