Een dodelijke kus

© Getty Images/iStockphoto

In Mexico stierf afgelopen week de 17-jarige Julio Marcias Gonzales kreeg een zuigzoen van zijn vriendin. Hoe is dat mogelijk?

Ongelofelijk maar waar, een zuigzoen kan dodelijke gevolgen hebben. De jonge Mexicaan deed vorige week een beroerte. Alle hulp kwam te laat.

Kort daarvoor had zijn vriendinnetje hem een passionele zuigzoen in de hals gegeven. Door de kracht van deze zoen, uitgeoefend op de halsarterie, heeft er zich blijkbaar in de hals van de jongen een bloedkonter ontwikkeld. Die is losgekomen en naar zijn hersenen gegaan. De jongen kon niet meer gereanimeerd worden.

Julio is niet het eerste slachtoffer van een goed bedoelde liefdesuiting. In Nieuw-Zeeland zorgde een gelijkaardig geval in 2010 voor de nodige ophef. Een 44-jarige vrouw ging naar het ziekenhuis nadat haar linker arm verlamd was geraakt. Ook hier bleek de oorzaak een bloedklonter in de arteria carotis interna ten gevolge van een zuigzoen. De klonter raakte eveneens los en de vrouw kreeg een hartinfarct. Zij overleefde het ongeval, maar hield er wel een verlamming aan over.

Moraal van het verhaal: zorg dat je zoen geen doodskus wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content