Eco voor iedere beurs

Voor de 2de keer heeft de beurs voor duurzame ontwikkeling Planet Attitude plaats.

Duurzame ontwikkeling is dan geen nieuw begrip, de aandacht ervoor is de jongste jaren enorm toegenomen – net als de vraag naar duurzame producten. En dus zien we ook beurzen rond duurzame ontwikkeling de kop opsteken. Planet Attitude, dat van 21 tot 23 november plaatsvindt in Tour & Taxis in Brussel, is zelfs al aan zijn tweede editie toe. Honderdvijftig exposanten stellen u er nieuwe producten, ideeÔn en informatie voor.

Meteen kiezen de organisatoren ook voor een ruime selectie, van fairtrade kledij tot biocosmetica en -decoratie. Onder de zes thema-eilanden vinden we naast milieu en wonen immers ook consumeren, bewegen, zich informeren en solidariteit.

Bovendien wil Planet Attitude duurzame ontwikkeling in meer dan een opzicht positioneren als een “positieve” economie, ook wat de consumentenervaring betreft: “De inzet van de editie 2008 bestaat erin de bezoeker duidelijk te maken dat verantwoordelijke keuzes maken en kiezen voor duurzame ontwikkeling een bron van plezier en welzijn is.”

Het initiatief komt van de vzw Planet Attitude, die opgericht werd in maart 2007, met als bedoeling “ontmoetingen” rond duurzame ontwikkeling te organiseren. Beide beheerders, Sabine De Ridder en Virginie Moyersoen, hebben ervaring met de organisatie van evenementen, met communicatie en de humanitaire sector. In Tour & Taxis voorziet het duo onder meer een tentoonstelling over de Internationale Poolstichting, een Kenniskermis waar ambachtslieden tips voor een aangepaste levensstijl geven en heel wat animatie. Zou kunt u onder meer een proefritje met een elektrische wagen of een ecoscooter maken. De allerkleinsten kunnen aan de slag met allerlei ecologisch verantwoorde spellen en workshops.

Voor wie al de wenkbrauwen fronste: bij de opbouw van de stands, de verlichting, de afvalproductie en dergelijke meer probeert ook Planet Attitude zelf de ecologische voetafdruk van de beurs tot het mininum te beperken.

Wim Denolf

Planet Attitude, van 21 tot 23 november in Tour & Taxis, Havenlaan, Brussel. Toegang 5 euro, wie zich inschrijft op de beurs kan gratis naar binnen. Info: 02 733 43 83

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content