Eco kunstenaar bouwt drijvend paradijs van plastieken flessen

© Facebook

Richart Sowa werkte zeven jaar lang aan zijn drijvende Joyxee eiland in Cancun. Een mini paradijs, waar hij sinds kort gelukkig samenwoont met voormalig model Jodi Bowlin.

Richart Sowa werkte zeven jaar lang aan zijn drijvende Joyxee eiland in Cancun. Een mini paradijs, waar hij sinds kort gelukkig samenwoont met voormalig model Jodi Bowlin.

De 61-jarige Engelsman Richart ‘Rishi’ Sowa leeft als de DIY-versie van Robinson Crusoe op een zelf gemaakt eiland dat gebouwd werd van 150.000 gerecycleerde plastieken flessen. Het is een waar ecoparadijs met drie verdiepingen, twee slaapkamers, een goed uitgeruste keuken, een jacuzzi, ecotoilet en een internetverbinding. ‘Leven op mijn eigen drijvende eiland was twintig jaar lang mijn grote droom. Ik hou van mijn leventje hier en grijp iedere kans die ik krijg om de schoonheid ervan te delen met anderen met beide handen,’ vertelt Sowa aan de Daily Mail.

Elektriciteit wekt hij op via zonne-energie en ook in zijn voeding probeert Richart zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Hij is vegetariër en eet vooral vruchten en planten die hij zelf plukt.

Nieuwe liefde

Hoewel zijn project alles voor hem betekent, voelde Richart zich eenzaam op zijn drijvend eiland. Gelukkig bood Facebook raadt. Richart leerde het voormalige model Jodi Bowlin kennen via dit sociale medium en vroeg haar om bij hem te komen wonen op zijn unieke woonboot. Samen werken ze verder aan het ecoproject en richten ze het met veel zorg in.

Jodi was in haar jeugd een bekend model in Japan en leidde een glamoureus leven. Toch geniet ze met volle teugen van haar nieuwe levensstijl. ‘Er komt veel fysieke arbeid aan te pas en het wonen op een drijvend vlot lijkt heel erg op kamperen. Gelukkig had ik altijd al een voorliefde voor duurzame architectuur en een avontuurlijke manier van leven,’ licht ze toe.

Leer in onderstaande video meer over het boeiende, ecologisch verantwoorde vlot waar Richart zeven jaar lang hard aan werkte. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content