Dromerige beelden met ladyboys tentoon in Brugge

© Max Pinckers en Quinten De Bruyn

De jonge Belgische fotografen Max Pinckers en Quinten De Bruyn vragen zich af of documentairefotografen de werkelijkheid vastleggen.

Leggen documentairefotografen de werkelijkheid vast, of is er meer aan de hand? Dat laatste is alvast de overtuiging van de jonge Belgische fotografen Max Pinckers en Quinten De Bruyn.

De voormalige studiegenoten trokken in 2010 drie maanden lang op met ladyboys in Thailand, onder meer in de seksindustrie, en tonen hun theatrale, soms dromerige beelden deze maand in de 44 Gallery in Brugge.

“De identiteit van de ladyboys is een constructie, en dus een geschikte kapstok om de waarachtigheid van fotografie in vraag te stellen”, zegt Pinckers.

“Het is niet onze bedoeling om prostitutie te glamouriseren. Onze aanpak zet juist in de verf hoe fotojournalisten de sociale omgeving esthetiseren en manipuleren, ook al suggereert het resultaat het tegendeel. Tijdens de tentoonstelling tonen we ook foto’s die de ladyboys zelf namen met wegwerpcamera’s. Duidelijker kunnen we het verschil tussen hun werkelijkheid en onze visie daarop niet maken.”

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content