Dromen in het Antwerpse Fotomuseum

© From the series 'The death strip', 2009, Dieter De Lathauwer

Dieter De Lathauwer en Titus Simoens nemen bezoekers mee in hun droomwereld.

Dieter De Lathauwer en Titus Simoens, twee jonge fotografen, palmden de eerste verdieping van het Antwerpse Fotomuseum in. De beelden van de mini-expo ‘Introduction à l’aventure du rêve lucide’ bieden een kijk in de droomwereld van de opkomende talenten.

Beide heren spelen, elk op hun eigen manier, een spel tussen realiteit en verlangen. Simoens werkt met snapshotachtige, ietwat voyeuristische, beelden, die hij in de Verenigde Staten maakte. De verstilde beelden van De Lathauwer doen bezoekers dan weer zweven tussen droom en harde realiteit.

“Dromen en verlangens zijn terugkerende elementen in onze werken en zorgen ervoor dat de beelden samen één geheel vormen”, vertelt De Lathauwer. Hij studeerde fotografie aan de Academie in Gent. Zijn foto’s, geprezen om compositie, cadrage en oog voor detail, waren al te zien in de Gentse Gallerij Jan Colle.

Cowboy

Simoens studeerde fotografie in Antwerpen. In 2009 trok hij samen met een journalist en een cameraman acht weken lang doorheen Amerika op zoek naar cowboys. Zijn werk was al te bekijken in de expo ‘Screenworlds’ in het Vlaamse Parlement.

De mini-expo, die ze op een maand tijd in elkaar boksten, is voor de twee fotografen de eerste tentoonstelling in het Fotomuseum. Hun werk werd maakt ook deel uit van de Canvascollectie, het multimediaal project dat op zoek gaat naar talentvolle hedendaagse kunstenaars.

Tiffany Philips
Introduction à l’aventure du rêve lucide’ loopt nog tot 16 mei in het Antwerpse Fotomuseum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content