Donna Leon op de Antwerpse Boekenbeurs

Linda Asselbergs interviewde thrillerauteur Donna Leon op de Boekenbeurs.

Altijd fijn schrijfster Donna Leon terug te zien, sinds ik haar in haar tweede heimat Venetië ontmoette, ben ik een onverbiddelijke fan van haar psychologische thrillers. Is een publiek interview op de Boekenbeurs voor mij doorgaans een wat nerveuze bedoening, met Donna – spits, vurig, dwars als altijd – is het puur plezier. Zeker als Berlusconi net het nieuws haalde met zijn strapatsen met een kleptomaan wicht van zeventien dat hij persoonlijk van het cachot redde. De talrijk opgekomen fans kregen waar voor hun geld!

In ‘Een kwestie van vertrouwen’, haar negentiende roman met de fijnbesnaarde Commissario Brunetti in de hoofdrol, moet vooral het Italiaanse rechtssysteem het ontgelden. Maar ook al tieren fraude en corruptie welig in Venetië, het houdt Brunetti niet tegen om op tijd en stond van tramezzini met bresaola en artisjok en een koel glas Pinot Grigio te genieten. En als het hem echt hoog zit, kan hij altijd nog vluchten in Tacitus of de geschriften van Marcus Aurelius.

Overigens zit Donna alweer honderd pagina’s ver in haar twintigste boek dat over de vleesmaffia zal gaan. Toen ik haar over de zaak Van Noppen vertelde, begonnen haar ogen te schitteren. Ik moest plechtig beloven haar de nodige documentatie door te sturen, benieuwd hoe dat in haar volgende mysterie verwerkt zal worden.

Linda Asselbergs.

Een kwestie van vertrouwen, uitg. Cargo, 302 p, 17,95 euro ISBN 978 90 23459101 www.uitgeverijcargo.nl, www.groveatlantic.com/leon

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content