Donald Trump heeft het helemaal verkorven bij single vrouwen

© reuters

Dat Donald Trump niet in de hoogste schuif ligt bij Amerikaanse vrouwen lijkt redelijk vanzelfsprekend, maar er is één bevolkingsgroep bij wie de populaire presidentskandidaat het helemaal verkorven heeft.

Met tweets à la ‘Hoe kan Hilary Clinton Amerika bevredigen, terwijl ze zelfs haar man nog niet tevreden kan houden?’ (deze tweet werd later verwijderd, maar online verdwijnt niets echt helemaal) en ‘Ik kan me vinden in het feit dat Sarah Jessica Parker verkozen is tot ‘unsexiest woman alive’ hoeft het niet te verbazen dat de vrouwonvriendelijke presidentskandidaat op weinig applaus kan rekenen bij de vrouwelijke bevolking. Een nieuwe poll die onder meer verscheen in de Washington Post is te zien dat Trump vooral de single vrouwen tegen zich opzet. In de poll werd gepolst naar een keuze voor presidentskandidaat mocht de eindstrijd gaan tussen Hillary Clinton en Donald Trump.

Volgens Page Gardner, CEO van de non-profitorganisatie Women’s Voices, zien vooral single vrouwen op tegen het vooruitzicht dat Trump hun nieuwe president wordt. ‘Van de getrouwde vrouwen kiest 48% voor republikein Donald Trump, 45% opteert voor democrate Hillary Clinton. Bij de ondervraagde single vrouwen verkiest maar liefst 73% voor Clinton en moet Trump het met slechts 21% kiezers stellen.’

Er is sowieso een verschil in het stemgedrag van mannen en vrouwen ten opzichte van Donald Trump. 58% van de vrouwen verkiest Hillary, slechts 35% gaat voor Trump. Bij de mannelijke ondervraagden was het verschil tussen beide kandidaten veel kleiner, 47% koos voor Clinton en 45% verkoos Trump.’

Voorlopig lijkt het Trump niet te deren om verder met vrouwonvriendelijke uitspraken te strooien, benieuwd of (en wanneer) het hem ooit duur te staan zal komen. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content