Dit leuke vakantieboek verdrijft de verveling bij je kinderen

© Stichting Kunstboek

Twee maanden zomervakantie, zelf had ik er vroeger altijd na veertien dagen al genoeg van. Wie zijn gezin geen twee maanden voor een tv- of computerscherm wil parkeren, vindt inspiratie in Het leuke vakantieboek van journaliste Lobke Gielkens.

Twee maanden zomervakantie, zelf had ik er vroeger altijd na veertien dagen al genoeg van. Ontdek ‘Het leuke vakantieboek’ als remedie tegen verveling.

Mijn vakantieblaadjes, huiswerk voor tijdens de zomer, waren na één week al opgelost, van het sportkamp dat daarop volgde, kreeg ik alleen maar stress, en mijn vrienden waren een hele zomer op reis of op scoutskamp. Elke dag lag dus dat ongemakkelijke, irritante gevoel op de loer: “Ik verveel me!” Voor ouders moet het de meest gevreesde zin zijn van de zomer.

Uit onderzoek van de Vlaamse overheid bleek recent nog dat één op de drie tieners zich wekelijks of zelfs dagelijks verveelt en daar lastig en onhandelbaar van wordt. Hoewel perioden van verveling en nietsdoen essentieel blijken om de creativiteit te voeden (het zet de verbeelding aan het werk, je leert reflecteren en de wereld observeren) moeten ouders die hun kinderen willen entertainen op zoek naar afleiding.

Wie zijn gezin geen twee maanden voor een tv- of computerscherm wil parkeren, vindt inspiratie in Het leuke vakantieboek (Stichting Kunstboek, 19,95 euro) van journaliste Lobke Gielkens. Een bundeling anti-verveelactiviteiten die kinderen alleen kunnen doen of in groep, van brain games tot tuinsafari’s en originele knutselideeën.

Elke Lahousse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content