Dit gebeurt er wanneer vreemden vier minuten lang in elkaars ogen kijken (video)

© YouTube Ray-Ban Films

Oogcontact is allesbepalend voor een goede conversatie. In deze video gaan vreemden vier minuten lang voor elkaar zitten, terwijl ze de ene na de andere persoonlijke vraag beantwoorden. Dat natuurlijk allemaal zonder het oogcontact te verliezen.

Een goede conversatie is meer dan op het juiste moment de goede dingen zeggen. Oogcontact in het bijzonder speelt een cruciale rol. Een studie van het National Institute of Physiological Science in Japan kon dat al zwart op wit vastleggen en het gekende zonnebrillenlabel Ray Ban neemt nu de proef op de som. Ze ontwikkelden een videoreeks getiteld ‘Eye to eye: an experiment in courage’, waarin ze telkens twee vreemden tegenover elkaar zetelden. Vier minuten lang moeten de proefpersonen in elkaars ogen turen, terwijl ze 36 vragen voorgeschoteld kregen. Daarbij gingen ze geen enkel persoonlijk onderwerp uit de weg.

De personen die meewerkten aan het experiment doken soms diep in hun verleden. Ze rakelden de ene na de andere herinnering op, die soms de onvermijdelijke littekens achterlieten. Zo werd één vrouw door haar partner in de steek gelaten na een borstamputatie en moest iemand anders verplicht uit de kast komen na seksueel misbruik.

Openhartige minuten

Wanneer de proefpersonen zich na vier openhartige minuten weer opdrukten van hun stoel, reageerden velen enthousiast en opgelucht. ‘Ik heb het gevoel dat er een last van mijn schouders is gevallen’, zei iemand. ‘Het was net als therapie’, concludeerde dan weer iemand anders.

De krachtige videoreeks is een onderdeel van de overkoepelden #ItTakesCourage-campagne van Ray Ban, die opgebouwd is uit zeven afzonderlijke luiken. Die moet duidelijk maken dat moedig zijn niet betekent dat je zonder angsten leeft, maar dat je jezelf daarover kan zetten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content