‘Dieren zijn geen zakken chips die je uit de rayon plukt’: campage roept toekomstige eigenaars op tot bezinning

© De Machine

Bezint eer je met huisdieren begint: dat is de boodschap van een nieuwe campagne van Dierenwelzijn. Al te vaak worden ze nu, wanneer ‘het nieuwe’ ervan af is, nog slecht vezorgd of simpelweg vergeten.

Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) lanceert een campagne om (kandidaat-)eigenaars van huisdieren bewust te maken van hun verantwoordelijkheden. De campagne moet ervoor zorgen dat minder huisdieren in een asiel terechtkomen. ‘Dieren zijn geen zakken chips die je uit de rayon plukt in de supermarkt’, zegt Weyts. ‘Bezint eer ge met dieren begint’.

De komende weken zullen digitaal enkele filmpjes gelost worden om potentiële eigenaars even te doen stilstaan bij wat ze willen en kunnen. Verdere informatie zal gevonden kunnen worden op de website www.huisdierinfo.be, waar de noden van populaire huisdieren opgelijst staan. Elk jaar belanden er tienduizenden dieren in een asiel omdat de eigenaars niet meer voor hen willen of kunnen zorgen. Er zijn veel baasjes die een dier in huis halen in een impulsieve bui, zegt de minister. Na een tijdje zijn ze uitgekeken op het dier en zijn ze niet meer bereid om het dier de volledige zorg te geven.

Ben Weytshttps://www.facebook.com/weytsben/https://www.facebook.comFacebook1208

Huisdiercampagne 2018: het Geslacht Cnaegh

Maak kennis met het Geslacht Cnaegh: dieren met elk hun eigen karaktertje én eigen noden. Ze zijn de gezichten van een nieuwe huisdierencampagne, die (kandidaat-)baasjes moet herinneren aan hun verantwoordelijkheid. Dieren zijn geen zakken chips, die je zomaar uit de rayon plukt. Dieren hebben recht op een goede verzorging, elke dag opnieuw. Op www.huisdierinfo.be kan je alles lezen over de noden van de knaagdieren die in Vlaanderen populaire huisdieren zijn.

Dank aan wie deelt!

Geplaatst door Ben Weyts op dinsdag 3 april 2018

video1.0https://www.facebook.com/weytsben/videos/10157399813414126/500

‘Jammer genoeg zijn er nog veel mensen die dieren als wegwerpproducten behandelen’, zegt Weyts. ‘Kandidaat-eigenaars moeten zich goed bewust zijn van alle verantwoordelijkheden die ze samen met een dier in huis halen’. In 2016 was er al een campagne rond honden en katten. Dit keer ligt de focus op knaagdieren, zoals hamsters en cavia’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content