Diane von Furstenberg krijgt hoofdrol in sprookjesboek

© Reuters

Het sprookje wordt een nieuwe versie van ‘The Emperor’s New Clothes’.

Modeontwerpster Diane von Furstenberg krijgt de hoofdrol in een nieuw sprookjesboek van Camilla Morton. Dat meldt de Britse Vogue.

Diane is momenteel de machtigste vrouw in de modewereld en dus een uitstekende keuze om als hoofdrol mee te spelen. “Diane is een fantastisch voorbeeld van iemand die haar eigen sprookje uit heeft laten komen”, vertelt Morton over deze nieuwste editie in haar sprookjesboekenserie. “Ik vond haar biografie, Diane: A Signature Life, geweldig en raakte enorm door haar geïnspireerd, door haar karakter, haar drive en doorzettingskracht.”

Het sprookje zal een nieuwe versie worden van de klassieker ‘The Emperor’s New Clothes’ waarin de moraal van het verhaal is dat het gaat om wie je bént, niet om wat je draagt. De illustraties bij het verhaal komen van Diane zelf die onmiddellijk aan de slag ging met het bepalen van prints, kleuren en lay-out.

Eerder werden ontwerpers als Christian Lacroix en Manolo Blahnik al in sproojesvorm tot leven gebracht door Camilla Morton. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content