Deze vrouwen proberen het leven van jonge ouders makkelijker te maken

© Johan Jacobs

Ellen Schoenaerts en Sabine Minutillo zijn Antwerpse jeugdvriendinnen. Schoenaerts is muzikante en scenarioschrijfster, Minutillo een voormalige eventorganisator. Ze lanceerden onlangs PARC, een sociaal netwerk dat ouders samenbrengt en helpt om de agenda van hun kinderen te beheren.

‘Als alleenstaande mama’s van kinderen van elf en drie merkten we hoeveel tijd en energie er kruipt in het organiseren van de agenda van jonge kinderen. Bij wie kunnen ze woensdag gaan spelen, of nú meteen, wie zorgt voor of na een activiteit voor opvang, de coördinatie van vakantiekampen en de afspraken rond verjaardagsfeestjes: voor je het weet, zit je urenlang aan de telefoon, in je mailbox of in diverse WhatsApp-groepen.

Een hoop gedoe, dat bovendien vaak gepaard gaat met angst om andere ouders te storen of een mal figuur te slaan. Kersverse ouders denken algauw dat anderen veel beter zijn in dat geregel en ontdekken pas later dat die andere ouders het er net zo moeilijk mee hebben. Onze laagdrempelige en gratis app maakt alles een stuk makkelijker: hij bundelt alle puzzelwerk en communicatie in een veilig en gesloten netwerk en synchroniseert ook vlot met andere online agenda’s.

Als vrouwelijke ondernemers trekken we onze verbindende aanpak ook door op alle niveaus. Zo gebruikt de app automatisch de taal waar ook je gsm op ingesteld staat. Zo kunnen ouders die niet dezelfde moedertaal hebben bijvoorbeeld toch een carpoolafspraak met elkaar maken.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content