‘Deze seksistische reclamefolder is een belediging voor elke werkende moeder’

© -

Een Amerikaans immokantoor uit Seattle kreeg online het deksel op de neus nadat velen hun reclamefolder eens wat beter hadden bekeken.

De reclamefolder, die we vonden via de website Mashable, bestaat uit twee beelden. Een moeder die in een chaotische woonkamer haar kinderen de baas probeert te worden. Het tweede beeld moet twee betrouwbare professionals voorstellen. De vraag wordt gesteld ‘door wie je als klant het liefst zou vertegenwoordigd worden’.

Op de achterzijde van de flyer wordt onder meer aangegeven dat een werkende moeder niet beschikbaar is wanneer jij, als klant, het wilt. Volgens de advertentie zijn werkende moeders enkel beschikbaar als het hen uitkomt.

‘Working moms’ krijgen het nog steeds hard te verduren. Op heel wat vlakken moeten ze zich extra bewijzen. Studies wezen uit dat werkende moeders als minder competent en toegewijd worden aanzien door hun collega’s. Langs de andere kant krijgen carrièremoeders dan het verwijt te veel aan hun job te spenderen en te weinig tijd te maken voor hun kinderen.

Het betrokken immokantoor bood achteraf via Facebook zijn excuses aan, maar het toonde nog maar eens hoe hard de vooroordelen ingeburgerd zijn in onze maatschappij. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content