Deze korte yogasessie helpt je beter te slapen

© Youtube

Voer gedurende 10 minutendeze vinyasa flow oefeningen uit in een verduisterde ruimte en merk hoe je rustiger tussen de lakens kruipt en je slaappatroon beter wordt.

Een goede nachtrust is van levensbelang, maar toch zegt 1 op 3 volwassenen last te hebben van slaapproblemen. Steeds wisselende ritmes, de smartphone, late snacks, stress,… er zijn verschillende oorzaken verbonden aan een woelige slaap, al is de oplossing voor al deze problemen vaak te herleiden naar het moment waarop we in slaap vallen.

Het is belangrijk om voldoende te ontspannen voor bedtijd. En nee, dat doe je niet door vlug Facebook te checken of een Tweet te versturen, ook niet door je presentatie voor de volgende ochtend snel te overlopen en zelfs niet door een aflevering van je favoriete serie te bekijken aangezien het licht van je televisie of laptop contraproductief werkt op je vermoeidheid.

Deze korte yogasessie van tien minuten laat je focussen op je ademhaling en maakt je hoofd leeg zodat je volledig zen tussen de lakens kan glijden. Verwacht hier geen halsbrekende toeren maar simpele stretchings die zelfs de meest onervaren sporter op de badmat kan uitvoeren. Slaapwel!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content