Deze artiest geeft patiënten in kinderhospitaal gratis tijdelijke tatoeages

© Facebook

De Nieuw-Zeelandse kunstenaar Benjamin Lloyd maakt de kinderen van het Auckland Starship hospitaal gelukkig met zijn tijdelijke tatoeages. ‘Niets brengt me meer vreugde dan het zelfvertrouwen van deze kinderen boosten’, schrijft hij op Facebook.

De artiest deed een oproep via zijn Facebookpagina om zijn post te liken. Als hij 50 likes kon binnenhalen, zou hij de kinderen in het plaatselijke hospitaal een bezoekje brengen en hen tijdelijke tatoeages geven. De reacties waren onverhoopt positief. Hij kreeg intussen al bijna 500.000 likes en trok dus zoals beloofd naar het ziekenhuis.

Normaalgezien maakt Benjamin Lloyd kunstwerken op muren, maar voor deze gelegenheid gebruikte hij zijn stencils en plantaardige inkt op waterbasis om kinderen die in het ziekenhuis liggen gelukkig te maken. De inkt is niet schadelijk en gaat er gemakkelijk terug af. ‘Het enige nadeel is dat de kinderen geen douche willen nemen’, grapt de kunstenaar.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Benjamin kwam op het idee nadat zijn eigen stiefzoon, Lincoln, twee jaar geleden plotseling overleed. Lincoln vroeg zijn stiefvader om een tijdelijke tatoeage en was dolgelukkig met het resultaat. Met deze herinnering wilde Benjamin iets positief doen voor kinderen die momenteel door een moeilijke periode gaan in het hospitaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content