Deze 11 sterren werden afgewezen door stilisten en ontwerpers omwille van hun kledingmaat

Leslie Jones tijdens de première van "Ghostbusters" © REUTERS

Wanneer we cijfers bekijken van de catwalk tijdens de modeweken, moeten we helaas concluderen dat de overgrote meerderheid van de modellen nog steeds zeer slank en blank zijn. Ook op de rode loper zijn het voornamelijk de ranke, blanke dames die een designerjurk dragen omdat ze die kregen opgestuurd.

De vloek van de sample sizes

De reden hiervoor? Designers en stilisten hebben enkel sample sizes in de aanbieding, en die overschrijden nooit de kaap van maatje 36. Al wie een grotere maat heeft, krijgt dus niet het voorstel van stilisten of ontwerpers om de nieuwste collecties van grote modehuizen te dragen. Ook tijdens fotoshoots zijn er vaak enkel erg kleine maten voorhanden. Als je weet hoe duur het is om een designerjurk aan te schaffen – die je bovendien maar één keer kan dragen – is het logisch dat sterren het jammer vinden dat hun collega’s met een standaardmaat wel jurken kunnen lenen en ze zelf telkens opnieuw in de geldbuidel moeten tasten.

Fashion police

Bovendien worden sterren bekritiseerd voor wat ze dragen tijdens deze evenementen. De jurken die uitgeleend worden, zijn nagelnieuw en scoren dus goed in ‘best dressed’ lijstjes. De sterren die zelf een jurk moeten aanschaffen, moeten kiezen uit collecties waar andere celebs tijdens vorige rode loperevenementen al uitgeleende stuks van hebben gedragen. Kortom: ze hebben minder keuze en moeten er meer tijd en geld in investeren, enkel omdat ze niet in een maatje 32, 34 of eventueel 36 passen.

Deze 11 sterren kregen in het verleden te maken met dit probleem en spraken zich erover uit.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content