Designfestival OFFF komt naar Antwerpen: ‘Een gamechanger voor jonge designers in België’

© Craig & Karl work MCM

Wie zich drie dagen lang wil laten onderdompelen in creativiteit en design, hoeft daar niet langer voor naar Barcelona af te reizen. OFFF, het grootste designfestival van Europa, komt namelijk in september naar Antwerpen.

In het buitenland staat OFFF, het grootste designfestival van Europa, al langer hoog aangeschreven. Elk jaar zakken dan ook heel wat wereldberoemde designers en creatievelingen af naar Barcelona, om er hun kunnen en kunsten tentoon te stellen. In september wordt er nu ook een Belgische variant van het festival in het leven geroepen: OFFF by night. Op 22, 23 en 24 september wordt de Parkloods in Antwerpen omgetoverd tot een plek waar creativiteit en design hoogtij viert.

Het festival kwam overgewaaid naar de havenstad onder impuls van Rizon Parein, 3D designer en curator bij het Antwerpse project voor creatief talent ‘Born in Antwerp’. ‘Het festival in Barcelona heeft deuren geopend voor mij als jonge designer. Ik wou de energie die daar in de lucht hangt naar Antwerpen halen. We willen dat OFFF by night echt een gamechanger wordt voor jonge ondernemende designers in België’, aldus Parein.

Het project Born in Antwerp ging in april van start, en breng de gigantische creatieve economie onder de aandacht.

Rijkelijk gevuld programma

Het programma staat dan ook volgepakt met onder andere keynotes van twintig wereldbefaamde creatievelingen, die het zullen hebben over de nieuwste trends in de wereld van webdesign, grafisch design, motion design en kunst. Parein: ‘Met Tyrsa, Craig & Karl, Hort, Lernert & Sander en zoveel anderen hebben we echt een aantal kleppers kunnen strikken.’ Daarnaast kan je op het festival rustig grasduinen tussen tal van workshop, demo’s, boekenstandjes en markten.

Designfestival OFFF komt naar Antwerpen: 'Een gamechanger voor jonge designers in België'
© Isabelita Virtual

Regisseur Kurt De Leijer en DJ Lefto stellen op hun beurt hun nieuwe documentairereeks voor Canvas voor in première. Ook Michael Spoljaric, de creative director brand design van NIKE global komt er spreken. Maar ook voor lokaal talent wordt er ruimte gemaakt. Tom Galle en Cedric Engels (Roundhouse en Hermanos Inglesos) worden in de kijker gezet met een Q&A stage.

Geen klakkeloze kopie

Het festival dat binnenkort in Antwerpen wordt opgebouwd, zal geen klakkeloze kopie worden van wat er al vijftien jaar in Barcelona gebeurt. ‘We wilden het festival een eigen identiteit geven. Eentje die naast design lovers en professionals ook een breder publiek weet aan te spreken. Vergelijk het met een avondje stappen, maar dan anders’, vertelt Parein. De inspiratie om het concept een eigen smoel te geven haalden ze onder andere bij de Brooklyn Nightbazaar. ‘Het festival is geschikt voor iedereen die wil deelnemen, bijleren en geïnspireerd wil raken door creativiteit. OFFF is for the curious‘, klinkt het.

Bekijk het volledige programma hier. Wie nu al staat te popelen om in september enkele wereldberoemde designers aan het werk te zien, kan tot eind juni een combiticket kopen voor negentig euro. Daarna gaan de tickets voor 110 euro over de toonbank.

(SDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content