Designers Against Aids opent pop-up shop in Antwerpse stadhuis

D.A.A. keert met deze Antwerpse landingsplaats terug naar zijn roots.

Het Antwerpse stadhuis opent haar deuren voor het goede doel. Het renaissancegebouw op de Grote Markt zal bijna twee maanden lang de thuishaven zijn voor een pop-up shop van het Designers Against Aids collectief.

Sinds 2004 ijvert Designers Against Aids voor een groter bewustzijn rond aids en HIV. Het project, dat in Antwerpen ontstond, heeft ondertussen wereldwijde vertakkingen en gaat prat op originele campagnes en spraakmakende acties. Zo organiseert D.A.A workshops voor studenten en lanceert het bewustwordingscampagnes in samenwerking met Belgische en internationale fotomodellen, merken en modeontwerpers. Hun producten worden verkocht in tijdelijke pop-up winkels, dit jaar ook in het Antwerpse stadhuis. Bezoekers kunnen er terecht voor allerlei originele ontwerpen. In de ‘Bali corner’ zijn er leuke spulletjes uit Bali ten voordele van de Bali Kids, weeskinderen die hun ouders verloren aan aids.

Ninette Murk, stichtster en creatief brein van Designers Against Aids, is enthousiast: “We proberen om met deze tijdelijke winkel in het stadhuis een divers publiek aan te spreken. Designers Against Aids wil de Antwerpenaars er ook aan herinneren dat dit project ooit in hun stad van start ging. Het stadhuis is een zeer geschikte locatie om de mensen te informeren en te betrekken bij onze organisatie.” (KS)

De pop-up store zal geopend zijn van 2 mei tot en met 24 juni 2012 op het gelijkvloers van het Antwerpse stadhuis. Bezoekers kunnen er gratis terecht van 14h tot 18h, behalve op zondag, wanneer de shop gesloten is. Meer info over Designers Against Aids vind je op hun website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content