‘Denk jij echt zo over vrouwen?’: Ariana Grande legt seksistische interviewer het zwijgen op

Zangeres Ariana Grande © REUTERS

De Amerikaanse popster maakt er geen geheim van dat ze een feminist is, ze liet zich onder meer uit over seksisme via sociale media. Tijdens een radio-interview moesten de presentatoren het ontgelden, lezen we op HelloGiggles.

Ariana Grande zit op dit moment volop in de promotietournee voor haar nieuwe single ‘Focus’, een song met een ‘accepteer me zoals ik ben’-boodschap. Tijdens een interview voor radiozender Power 106 kreeg ze deze vraag voorgeschoteld: ‘Welk item van de twee zou je kiezen om een allerlaatste keer te gebruiken, make-up of je smartphone?’. Waarop Grande gepikeerd reageerde: ‘Denken jullie nu werkelijk dat vrouwen zich hier zorgen over maken?’. ‘Denken mannen nu echt dat vrouwen hiertussen zouden kiezen?’ vulde ze aan.

Een verontschuldiging van de presentator was hier op zijn plaats geweest, maar hij deed er nog een schepje bovenop. ‘Natuurlijk, alsof jij ergens heen kan gaan zonder je smartphone.’ Iets wat Ariana met klem ontkende. Volgens de radiohost konden vrouwen nog iets leren van de popster. Opnieuw foute woordkeuze. ‘Mannen en vrouwen kunnen hier iets van leren.’

Over eenhoorns en hokjes

Verder in het interview sloegen de radiopresentatoren nog eens de bal mis. Tijdens een discussie over emoji’s haalde Grande uit naar de typische vooroordelen over gender, waar ook de hosts zich schuldig aan maakten. ‘Alsof bepaalde icoontjes, zoals de eenhoorn, louter voor vrouwen ontworpen zijn. Het is belachelijk om mannen en vrouwen zo in hokjes te steken’, klonk het. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content